AFTENVAKT

Etter et par dager med fri, så var det påan igjen med jobb og jobbhelg.
Startet jobbhelga med aftenvakt i dag, og skal ha dagvakt i morgen.
Aftenvaktene pleier å være litt roligere enn dagvaktene, da det meste av undersøkelser skjer på dagtid.
En aftenvakt varer i 8 timer- starter kl 1430 og avsluttes 2230.

 
Så da går det for det meste å ta vare på de pasientene vi har, ta imot pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp , og annet arbeid som kjøkken, skyllerom, rydde etter pasienter som har reist og lignende.
Pasientene får behandling, blir forberedt til undersøkelser, observeres mm.I dag har det vært ganske rolig siden det er helg. Jeg har puslet litt rundt i avdelingen.Noen som tydeligvis syns sykehuslivet var trøttanes,
og har trengt et lite kick :-)


Et fristanes lite fruktfat..


Ute å går med den nye "rullatoren".. :) Nettopp ferdig å ordne på et pasientrom.

 


På ettermiddagen er det som sagt ganske rolig ift dagvakter. Spesielt nå i helga skjer det litt mindre enn i ukedagene på aftenvakter.
Men på en vanlig ettermiddag så blir de kirurgiske pasientene tilsett og får snakke med anestesi- og operatører .
Operasjonen blir planlagt litt nærmere- pasientene blir tegnet på, det blir bestemt hvor det skal opereres, bedøvelsesmetode mm.
Pasientene blir også informert om morgendagens program, og de får se i informasjonspermene vi har.
Vi har permer som informerer pasienter og pårørende om veneflon, emla, MUCG*, EEG** og en perm vi kaller for Dag Morten-permen som informerer hva som skjer på operasjonsdagen. (Vi har foresten lurt litt på hva med Dag Morten gjør i dag :) )

*MUCG: Miksjonsurethrocystografi.
En undersøkelse som utføres om en pasient har gjentatte plager med urinveiene, som nyrebekkenbetennelse (pyelonefritt) og urinveisinfeksjon (UVI). Et urinkateter blir lagt inn i blæra, deretter fylles blæra med kontrastvæske igjennom kateteret, samtidig som det blir kontrollert på røntgen hvordan det ser ut i blæra. Det fylles på med så mye kontrastvæske , helt til barnet må tisse. Da fjernes kateter, og det blir tatt flere røntgenbilder mens barnet tisser. Da vil også evt reflukser avdekkes ved at det ses at urinen strømmer tilbake i urinlederne.

**EEG : Elektroencefelogram
En nevrofysiologisk undersøkelse som måler hjernens elektriske aktivitet. Da festes rundt 20 elektroder rundt omkring på hodet til barnet, og vil avdekke unormal hjerneaktivitet som feks epilepsi. Undersøkelsen tar ca 20 minutt.

 

 
Litt skylleromsarbeid.. Vaske og sprite termometer, ta urinstiks evt ketone/glucosestiks, sette flasker til vask evt tømme maskin, sprite benker og bord. På skyllerommet har vi en ren og en skitten side, der vi hånderer skittent utstyr og prosedyrer på ene siden, og rene på den rene siden.


 

Det ringer på :-)) løp, løp, løøp..!:) Det er ikke så altfor lenge siden vi tok ibruk callingsystemet på avdelingen,
var etter oppussingen i vår/ sommer :) Før måtte vi ut i korridoren for å se hvilket rom som ringte på- da måtte vi speide opp under taket og på de små lampene utfor rommene for å se hvem som hadde trekt i snora:) Mye enklere system nå.

 
Badet


Lørdagskveld på sykehuset..  Ingen sjokkis på bordet i kveld nei..  for nå skal vi være "slank for alltid".. :-)))

Vel, det var litt hva man gjør på en aftenvakt. Er jovarierende hva som skjer på en aftenvakt.  Noen ganger mye, andre ganger litt roligere.

Men skal gjøre ting og tang, så blogges!:)

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine

Tine

21, Hammerfest

Æ hete Christine, bor i det kalde nord. E helsefagarbeider, og jobbe ved Hammerfest sykehus. Skal blogge for Helsedirektoratet frem til mars, håper du vil følge bloggen min <3

Kategorier

Arkiv

hits