Sammendrag av holmlia innlegget mitt

Her skal jeg skrive det jeg generelt snakket om på holmlia skole.

Grunnen til at jeg ble helsefagarbeider:
Jeg var lenge sikker på at jeg ville jobbe innen helsesektoren. Lenge før vi skulle velge vei på ungdomsskolen, så var jeg ganske sikker på at jeg ville jobbe innen helsesektoren, eller eventuelt som barne -og ungdomsarbeider. Det som jeg ble mest trekt imot var helsesektoren, så planen var å bli hjelpepleier, så da søkte jeg  på helse og sosiallinja rett etter 10. klasse. Jeg kom ikke inn der det året, så tok meg et friår der jeg gjorde ingenting. Året etter søkte jeg igjen, og da kom jeg inn, og det var det året helsefagarbeiderlinja ble laget. Etter vg1 søkte jeg på vg2 helsefagarbeider, og ,kom inn da . Det var et år med et stort pensum som de tidligere brukte 2 år å komme gjennom.  Men det var et veldig interessant år da.

En annen viktig grunn er at jeg er glad i mennesker. Det må man være om man skal bli helsefagarbeider. Det gir meg en god følelse å kunne hjelpe mennesker som virkelig trenger det.
Man treffer på mange ulike mennesker, og man må møte alle med like mye respekt , uansett kjønn, alder, rase, sosial status, verdier, osv.

Det beste med å være helsefagarbeider:

Det beste med å være helsefagarbeider er at det er aldri en dag som er lik. Man kan ikke forutse hvordan en dag blir for sikkert. Det er også utfordrende både fysisk og psykisk å være helsefagarbeider. Man må i enkelte tilfeller tenke og handle raskt, og tenke igjennom om man gjør det riktige.
Man opplever også mange forskjellige sykdommer og problemstillinger, det synes jeg er veldig spennende når man jobber som helsefagarbeider. Kommer veldig tett inn på andre mennesker, og på den måten kan det også bli mange sterke øyeblikk. Og som jeg glemte å fortelle siden jeg ble ganske dårlig da jeg hadde innlegg; det gjelder ikke bare  triste hendelser , men også gledelige øyeblikk- jeg var med på et par fødsler i lærlingtiden, og det synes jeg var kjempespesielt!
Jeg hospiterte på fødeavdelingen en natt, og fikk med meg 2 fødsler på 1 natt, tidlig på morgenen da jeg gikk hjem, så følte jeg så masse glede inni meg! Det  var en veldig god følelse .
Eller når man ser en syk pasient får den hjelpen han sårt trenger og man ser pasienten friskner til dag for dag, da føler man også glede i hjertet sitt.

Det gir meg så mye med å hjelpe andre.  Føler du det samme, så bør kanskje du og satse på å bli helsefagarbeiderJ

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Stikkord:

3 kommentarer

Carina og Victoria

15.jan.2011 kl.20:11

enig med deg ! :)

Tine

15.jan.2011 kl.22:58

Carina og Victoria: Så bra vi e enig! :D Å her beskreiv æ jo bare i korte trekk, hadde man gådd dypere inn i det, så hadde det nok vært flere grunna til å bli helsefagarbeider:))

16.jan.2011 kl.00:32

;)

Skriv en ny kommentar

Tine

Tine

21, Hammerfest

Æ hete Christine, bor i det kalde nord. E helsefagarbeider, og jobbe ved Hammerfest sykehus. Skal blogge for Helsedirektoratet frem til mars, håper du vil følge bloggen min <3

Kategorier

Arkiv

hits